ArTeVezi este o revistă online care conţine publicaţii despre arta tânără contemporană din România.
Scopul revistei este de a cartografia scena locală a artei contemporane prin descoperierea de noi talente şi apoi includerea acestora în sistemul unor judecăţi de valoare şi unei noi promovări. Ne propunem să conturăm statutul artei contemporane în societatea românească prin dezbateri de subiecte noi şi prin problematizarea lor într-un context real.
Website-ul ARTeVEZI, este o platformă de comunicare dedicată artiştilor, curatorilor, criticilor, galeristilor, colecţionarilor de artă contemporană, experţilor în PR.cultural şi organizaţiilor de marketing creativ şi comunicare.
Elena Ghiţoiu (cheif editor): „Obiectul pe care îl am în faţa mea, îl observ iar apoi îi ofer o semnificaţie, act care are la bază documentarea. Apoi îl aprob sau îl contest şi prin ceea ce iese îi dau o nouă valoare. Omul critic este cel care prin simplul act al vederii ” judecă” fără să cunoască istoricul obiectului respectiv.”
Colaboratori:
Irina Mateescu :Pusă în cuvintele potrivite, gândirea stă la baza unor forme de exprimare de-a dreptul artistice. Dar care sunt cuvintele potrivite? Și cine stabilește care sunt cele nepotrivite? Anii de marketing digital mă fac să mă descriu în cuvinte cheie și englezisme: digital media buyer, strategic thinker, dreamer, happy. În curând, pe urmele antropologiei!
Emilia Cernăianu sunt un entuziast promotor al cunoașterii prin educație vizuală. Convinsă fiind că privirea are nevoie de îndrumare pentru a putea oferi minții bogăția de sensuri dintr-o imagine, alătur expozițiilor pe care le organizez mici sesiuni de istoria artei. De asemenea, în cronicile de artă sau în eseurile pe care le public, caut să prezint latura estetică a mesajelor vizuale, deconstruind complexul mecanism prin care mintea și ochiul lucrează împreună.